Rosenborgs pengebinge stikker enda mer fra

Rosenborgs triumf mot Ajax i Europa League var en trist nyhet for klubbene som ønsker å ta opp kampen med de suverene trønderne. 100 millioner ekstra til den allerede velfylte sparegrisen på Lerkendal betyr at det blir enda vanskeligere for Brann å kjempe om seriegullet i årene framover.

De kommende årene kan derfor bli et kaldt gufs fra 1990-tallet, men Brann har uansett satt seg i en god posisjon til å bli best av de andre lagene denne sesongen. Før Eliteserien starter opp igjen 9. september ligger Bergens stolthet på en flott 3. plass, bare ett poeng bak Sarpsborg på sølvplass.

Glem Rosenborg
De to første kampene etter pausen er hjemme mot Sogndal og borte mot Sandefjord. De rødkledde er gjort til favoritt i begge, og du kan sjekke den aktuelle oddsen på Brann-seier her: https://casino.mrgreen.com/nb-NO/bet#filter/football/all/all/brann. Optimistene blant oss vil kanskje også peke på at det bare er syv poeng opp til Rosenborg, og at trønderne kommer til å fokusere på Europa League utover høsten. Trønderne har allikevel en så bred stall at de har kapasitet til å kjempe på flere fronter, men det blir helt sikkert et interessant oppgjør når Kåre Ingebrigtsens menn kommer til Bergen 22. oktober. Bookmakere som Mr.Green kommer nok til å gi en god odds på at andre lag enn Rosenborg vinner seriegullet de neste sesongene, og forhåpentligvis kan en klubb som Brann gjenskape magien fra 2007-sesongen.


Rosenborg bader i enda flere penger etter å ha kvalifisert seg til gruppespillet i Europa League.
"scrooge-mcduck-make-it-rain" (CC BY 2.0) av sfbaywalk


En positiv sesong
Sesongen så langt må allikevel sies å ha forløpt positivt sett med Branns øyne. I den siste kampen før høstpausen vant laget enkelt borte mot tabelljumboen Viking, noe som har satt Brann i en god posisjon med tanke på den siste tredjedelen av sesongen. Motstanden ut september er heller ikke avskrekkende, og det bør absolutt være realistisk med full pott på de tre neste kampene. Skjer dette, er vi ganske sikre på at Brann kommer til å feste et godt grep om andreplassen, noe som også betyr europacupspill på Brann stadion igjen neste sesong.


Cubene ble en skuffelse
Skal klubben greie å ta et steg videre og utfordre Rosenborg i årene som kommer er det nødvendig å generere nye inntekter, og den beste måten å gjøre dette på er å kvalifisere seg for Europa League. Den største skuffelsen i årets sesong har vært at laget ble slått ut tidlig i kvalifiseringen, spesielt ettersom det vant den første kampen mot slovakiske Ruzemberok. Skal norsk klubbfotball ta et steg videre er vi avhengige av at klubber som Brann slår ut slovakiske lag i kvalifiseringen, sånn at seedingen blir noe enklere i årene framover.


Laget gikk også på nok et pinlig tap for Mjøndalen, ettersom bruntrøyene ble for sterke på Nedre Eiker i cupens fjerde runde. Vi skal ikke rippe for mye opp i tidligere traumatiske opplevelser i Mjøndalen, men å komme langt i NM gir alltid en økt interesse blant sponsorer og publikum. Det eneste som gjenstår for Brann nå er derfir å avslutte sesongen på en god måte, sånn at klubben kan få sitte på begge cuptogene også neste sommer.

Siste videoer fra Lokalfotball

Tippeligaen