På tide at Norling går av?

norling
Før sesongen ble det snakket om at «gullet skal hem» og at Brann igjen skulle utfordre seriegullet i Tippeligaen, men når vi går inn i august blir innspurten av årets sesong en bitter kamp for å redde plassen.

- Å spekulere at noen andre skal ta gull er for meg helt utenkelig. Selv om vi skulle være nederlagsdømt, så ville jeg selv ikke ha tippet noen andre enn oss vinnere, fortalte Brann-trener Rikard Norling til norske medier i mars.

Siden den gang har det imidlertid ikke gått helt på skinner for Norlings mannskap. Utskiftningene har vært store, og klubben styrer nå mot nedrykk og spill i førstedivisjon neste sesong. 

Tre seire og tre uavgjorte etter 17 kamper gir stusselige 12 poeng og nest sisteplass. Bare Sandnes Ulf er dårligere enn Brann så langt i 2014, noe som er langt ifra målsetningen Norling satte til seg selv og troppen hans tilbake i mars.

Mangler målscorere

 

18 mål er fasit etter 17 spilte kamper. Norling presiserte at det ble jobbet hardt med det defensive i vinter etter at klubben slapp inn hele 46 mål i 2013-sesongen. Det ser ut til å ha gått utover angrepsspillet.

Fordi kun én spiller har scoret mer enn 4 mål, og det er Jakob Orlov med hans seks nettkjenninger. Nestemann på toppscorerlisten i Bergen er Kasper Skaanes med tre mål.

Det er kanskje ikke bare mangelen på målgjørere som er problemet på Brann Stadion, kanskje også mangelen på tilretteleggere. Fire spillere har levert to målgivende pasninger denne sesongen, noe som er mest på laget. Ingen har levert flere enn dem. Seks spillere har én målgivende pasning hver seg.

Til sammenlikning har Morten Gamst Pedersen syv målgivende pasninger for Rosenborg denne sesongen, og til og med 15-åringen Martin Ødegaard i Strømsgodset, som har fire kamper fra start og syv innhopp, står med tre målgivende pasninger og tre scoringer.

Noe har gått feil i Brann.

Defensive problemer

 

13 kamper gjenstår i årets sesong, og Brann har sluppet inn 30 mål. Følger de det samme snittet innslupne per kamp ut sesongen, vil de ha sluppet inn 52 mål ved sesongslutt. Det er dårligere enn forrige sesong, til tross for det harde arbeidet Norling & co la ned i førsesongen.

Skader på nøkkelspillere

 

Vadim Demidov ble hentet inn før sesongen for å rette opp forsvarsproblemene, men han er langtidsskadet og har kun spilt fem kamper denne sesongen. Også Markus Jonsson er ute med en stygg skade, og har ikke spilt siden slutten av april.

Det har selvsagt en innvirkning på lagets prestasjoner, men kanskje må Norling vurdere egen innsats i det som skulle bli et suksessfullt år i Bergen. Så langt har det imidlertid ikke gått veien for rødtrøyene i Bergen.

Nå må de uansett sette sin lit til at Azar Karadas skal klare å redde plassen deres denne sesongen. For tredje gangen har han signert for Brann, og kanskje kan han bli tungen som tipper vektskålen i Branns favør. Norlings stilling bør uansett være diskutabel.

Husk at bet365 tilbyr masse spillmarked på årets Tippeliga og alle andre fotball-ligaer verden over!


Siste videoer fra Lokalfotball

Tippeligaen