Rosenborgs pengebinge stikker enda mer fra

Rosenborgs triumf mot Ajax i Europa League var en trist nyhet for klubbene som ønsker å ta opp kampen med de suverene trønderne. 100 millioner ekstra til den allerede velfylte sparegrisen på Lerkendal betyr at det blir enda vanskeligere for Brann å kjempe om seriegullet i årene framover.

De kommende årene kan derfor bli et kaldt gufs fra 1990-tallet, men Brann har uansett satt seg i en god posisjon til å bli best av de andre lagene denne sesongen. Før Eliteserien starter opp igjen 9. september ligger Bergens stolthet på en flott 3. plass, bare ett poeng bak Sarpsborg på sølvplass.

Glem Rosenborg
De to første kampene etter pausen er hjemme mot Sogndal og borte mot Sandefjord. De rødkledde er gjort til favoritt i begge, og du kan sjekke den aktuelle oddsen på Brann-seier her: https://casino.mrgreen.com/nb-NO/bet#filter/football/all/all/brann. Optimistene blant oss vil kanskje også peke på at det bare er syv poeng opp til Rosenborg, og at trønderne kommer til å fokusere på Europa League utover høsten. Trønderne har allikevel en så bred stall at de har kapasitet til å kjempe på flere fronter, men det blir helt sikkert et interessant oppgjør når Kåre Ingebrigtsens menn kommer til Bergen 22. oktober. Bookmakere som Mr.Green kommer nok til å gi en god odds på at andre lag enn Rosenborg vinner seriegullet de neste sesongene, og forhåpentligvis kan en klubb som Brann gjenskape magien fra 2007-sesongen.


Rosenborg bader i enda flere penger etter å ha kvalifisert seg til gruppespillet i Europa League.
"scrooge-mcduck-make-it-rain" (CC BY 2.0) av sfbaywalk


En positiv sesong
Sesongen så langt må allikevel sies å ha forløpt positivt sett med Branns øyne. I den siste kampen før høstpausen vant laget enkelt borte mot tabelljumboen Viking, noe som har satt Brann i en god posisjon med tanke på den siste tredjedelen av sesongen. Motstanden ut september er heller ikke avskrekkende, og det bør absolutt være realistisk med full pott på de tre neste kampene. Skjer dette, er vi ganske sikre på at Brann kommer til å feste et godt grep om andreplassen, noe som også betyr europacupspill på Brann stadion igjen neste sesong.


Cubene ble en skuffelse
Skal klubben greie å ta et steg videre og utfordre Rosenborg i årene som kommer er det nødvendig å generere nye inntekter, og den beste måten å gjøre dette på er å kvalifisere seg for Europa League. Den største skuffelsen i årets sesong har vært at laget ble slått ut tidlig i kvalifiseringen, spesielt ettersom det vant den første kampen mot slovakiske Ruzemberok. Skal norsk klubbfotball ta et steg videre er vi avhengige av at klubber som Brann slår ut slovakiske lag i kvalifiseringen, sånn at seedingen blir noe enklere i årene framover.


Laget gikk også på nok et pinlig tap for Mjøndalen, ettersom bruntrøyene ble for sterke på Nedre Eiker i cupens fjerde runde. Vi skal ikke rippe for mye opp i tidligere traumatiske opplevelser i Mjøndalen, men å komme langt i NM gir alltid en økt interesse blant sponsorer og publikum. Det eneste som gjenstår for Brann nå er derfir å avslutte sesongen på en god måte, sånn at klubben kan få sitte på begge cuptogene også neste sommer.

Det ser lyst ut for fotballen i Bergen

2016 var et godt år for fotballen i byen mellom de syv fjell. Brann gjorde et imponerende comeback i Tippeligaen og tok sølv bak suverene Rosenborg. I OBOS-ligaen var Åsane tippet på nedrykksplass av mange, men bydelslaget klarte mot alle odds å holde seg i divisjonen og havnet blant annet foran gamle topplag som Fredrikstad, Hødd og Bryne. 

FK Fyllingsdalen mislyktes derimot med å kvalifisere seg for nye andredivisjon, noe som betyr at den sammenslåtte klubben må nøye seg med spill på nivå 4 sammen med Brann 2. Bergen skal allikevel ikke kimse av å ha et lag på både nivå 1 og 2 i norsk fotball, noe som verken er tilfelle for Stavanger, Trondheim eller Oslo.

Forventninger til neste sesong
Hvis vi ser på oddsen som tilbys av kjente spillselskaper som bet365, så blir det nok vanskelig for Brann å forsvare sølvplassen i neste års Tippeliga. Lag som Molde, Odd og Strømsgodset er nok alle revansjelystne etter å ha gjennomført en skuffende sesong. Det vil derfor være mot alle odds hvis Brann skulle klare å forsvare den sterke prestasjonen fra 2016-sesongen. Åsane på sin side er blant favorittene til å rykke ned fra Obos-ligaen. Det blir spennende å se hva Mons Ivar Mjelde kan utrette neste sesong, men alt annet enn nedrykksstrid blir en gedigen overraskelse.


Brann må forsterke spillerstallen
Skal Brann henge med i toppen også neste sesong blir det nok nødvendig med enkelte forsterkninger i spillerstallen. Den solide keeperen Piotr Leciejewski skrev nylig under på en ny kontrakt fram til 2019. Polakken var solid forrige sesong, og han blir en viktig brikke også i 2017. Forsvaret er jevnt over bra besatt, men Vadim Demidov må erstattes ettersom han med all sannsynlighet forsvinner til utlandet.


I skrivende stund har klubben bare seks midtbanespillere, og dette kan bli tynt hvis skader og suspensjoner skulle oppstå. Forrige sesong spilte Barmen, Haugen og Nilsen nesten alle kampene, men det kan ikke tas for gitt at de er like formsterke og skadefrie neste sesong. I angrepet trekker både Azar Karadas og Daniel Braaten på årene, og de kommer nok ikke til spille like mange kamper i 2017. I tillegg kommer ekstrabelastningen med kvalifiseringen til Europa League, hvor Brann forhåpentligvis skal spille mer enn to kamper.


Det blir europacupfotball på Brann Stadion igjen neste sesong.
Bilde: Erik Røstad


Åsane skal slite med å holde seg
Helt nord i byen har det vært mye liv og røre rundt ansettelsen av Mons Ivar Mjelde som ny hovedtrener. Verken støtteapparatet eller spillergruppen var særlig fornøyd med at trenernomaden overtar på Åsane idrettspark neste sesong. Den populære treneren Kjell Knutsen ble regelrett skviset ut, og det blir derfor spennende å se om spillerne er motiverte nok til å spille for Mjelde.
Klubben har nå tatt en juleferie, og det virker som situasjonen har roet seg ned. Mjelde har uttalt til lokalpressen at han jobber med å hente inn et par spillere fra et høyere nivå. I en slik sammenheng er det selvsagt naturlig å se mot enkelte av talentene i Brann som har bedre av å spille i OBOS-ligaen enn 3. divisjon. Måltyven Geir André Herrem blir også værende, og med 25 mål på 39 kamper blir han en viktig brikke i nedrykkskampen.

Trekningen av 2.kvalifiseringsrunde til NM

Kampene for 2.kvalifiseringsrunde NM menn er nå satt opp. Se hvem ditt lag møter her.

Les mer: Trekningen av 2.kvalifiseringsrunde til NM

Første kvalikrunde til NM

Da nærmer det seg første kvalifiseringsrunde med spennende lokaloppgjør.

Les mer: Første kvalikrunde til NM

Os videre i cupen etter straffedrama

Os gikk videre til 1.runde i NM etter straffedrame mot Tertnes. Stillingen ved full tid var 3-3.

 

Kampen endte 8-7 til Os etter straffekonkurranse. Adrian Valle, Marius Mikkelsen scoret for Os i tillegg til et selvmål.

Åsane med flying start i OBOS ligaen

Åsane rett til topps i 1.divisjon!

Åsane slo til med storseier og hele 5-0 mot Levanger FK. Begge lag var nyopprykkede fra 2.divisjon. Brann derimot mistet 2 poeng på overtid, mens Nest-Sotra tapte mot Bryne FK.

Her er alle resultatene fra 1.serierunde:

06.04.2015 1. runde OBOS-ligaen Fredrikstad 1 - 1 Brann
  1. runde OBOS-ligaen Follo 4 - 0 Hønefoss
  1. runde OBOS-ligaen Strømmen 0 - 1 Hødd
  1. runde OBOS-ligaen Bryne 2 - 1 Nest-Sotra
  1. runde OBOS-ligaen Kristiansund BK 0 - 0 Ranheim
  1. runde OBOS-ligaen Sandnes Ulf 2 - 2 Jerv
  1. runde OBOS-ligaen Sogndal 3 - 1 Bærum
  1. runde OBOS-ligaen Åsane 5 - 0 Levanger

 

 

Tabellen for 1.div etter første serierunde ser da altså slik ut:

1. Åsane 1 1 0 0 5 0 +5 3
2. Follo 1 1 0 0 4 0 +4 3
3. Sogndal 1 1 0 0 3 1 +2 3
4. Bryne 1 1 0 0 2 1 +1 3
5. Hødd 1 1 0 0 1 0 +1 3
6. Jerv 1 0 1 0 2 2 0 1
7. Sandnes Ulf 1 0 1 0 2 2 0 1
8. Brann 1 0 1 0 1 1 0 1
9. Fredrikstad 1 0 1 0 1 1 0 1
10. Kristiansund BK 1 0 1 0 0 0 0 1
11. Ranheim 1 0 1 0 0 0 0 1
12. Nest-Sotra 1 0 0 1 1 2 -1 0
13. Strømmen 1 0 0 1 0 1 -1 0
14. Bærum 1 0 0 1 1 3 -2 0
15. Hønefoss 1 0 0 1 0 4 -4 0
16. Levanger 1 0 0 1 0 5 -5 0

Underkategorier

Siste videoer fra Lokalfotball

Tippeligaen